Thomson Reuters London

London, United Kingdom

Project Info
Thomson Reuters London
London, United Kingdom
Completion Date: 2005
Square Footage: 300,000

Tens of thousands of people daily see Reuters South Colonnade in a unique way as they pass to and from work. Set in Canary Wharf – at the heart of the global financial world - its 100 metre long ticker reports world stock market prices and its huge 9 metre by 6 metre plasma screen delivers news stories and pictures to offer colour, movement and key information in an otherwise static, anonymous, grey sea of glass, metal and stone. Looking into the building these same people see a unique ‘corporate video’ which renews itself automatically, presenting an ever-changing glimpse of a restless world – from cities around the globe in their local language; truly ‘round the world in 20 minutes’.

Throughout the refurbished building, Reuters brand values of speed, accuracy, trust and global reach are presented as visual cues.

The building is the embodiment of all Reuters values, the way its staff act and the needs of its customers.

The project comprised the complete planning, design and implementation of a high quality interior fit out and refurbishment for the relocation for Reuters at 30 South Colonnade. The first of its kind at Canary Wharf.

The project consisted of the refurbishment of the existing Cat B fit out previously installed by London Underground Ltd, totaling approximately 281,000sqft over 10 office floors plus restaurant and ancillary accommodation. New working practices have been adopted throughout the offices including; smart working desks, touch down zones, breakout spaces, brainstorming areas, quiet corners, bookable meeting rooms and 60 minute rooms (non bookable) for temporary use, a democratic use of cellular space unification of significant parts of product development with the rest of the business to get better alignment between customer needs and product capability.

In 2012, the newly formed Thomson Reuters refurbished their Executive Office suite to make the space more approachable and accessible to staff and give over space for collaboration and ad-hoc meetings. The programme was condensed to align with the business requirements, with the main design and construction phases reduced to 8 weeks in total.

The new space comprises of 7 executive offices, a Telepresence room, a video conferencing room and a mixture of open and closed collaboration spaces. All work was completed while the surrounding office space remained occupied.