Shell

London, United Kingdom

The Shell Canary Wharf project was part of a larger organisational strategy to redevelop the Shell Waterloo building complex. The project is effectively ‘decant’ space for Shell to allow the relocation of staff during the Waterloo redevelopment and the first major project within the UK to implement Shell’s global ‘Connect Workplace Design Standards’.

Shell Canary Wharf creates a balance between the changing needs of the business and individual occupant’s needs such as flexibility, sense of belonging, work-life balance.

The design enables flexible work arrangements not only in the office, but across the extended workplace. It is a true open plan work environment for 1600 staff with no offices that offers flexible work settings designed to appeal to a number of different worker types, generations, and style.

Amenities such as the staff cafeteria, multi-faith room, gymnasium, and the wellness room provide the perfect setting to facilitate a healthy work-life balance. The integration of collaborative and alternative work spaces connects people to the physical workplace with colleagues, clients and suppliers. This creates a sense of community and also supports the ongoing learning and knowledge transfer between staff.

Virtual connections to other Shell offices and staff that work remotely is facilitated though ‘user friendly’ technology such as telepresence rooms, video conferencing round table devices, and plug in collaboration tables. The office and its technology enable staff to perform at their best and undertake collaborative problem-solving.

Project Info
Shell
London, United Kingdom
Completion Date: 2011
Square Footage: 225,000
LEED Gold

The Shell Canary Wharf project was part of a larger organisational strategy to redevelop the Shell Waterloo building complex. The project is effectively ‘decant’ space for Shell to allow the relocation of staff during the Waterloo redevelopment and the first major project within the UK to implement Shell’s global ‘Connect Workplace Design Standards’.

Shell Canary Wharf creates a balance between the changing needs of the business and individual occupant’s needs such as flexibility, sense of belonging, work-life balance.

The design enables flexible work arrangements not only in the office, but across the extended workplace. It is a true open plan work environment for 1600 staff with no offices that offers flexible work settings designed to appeal to a number of different worker types, generations, and style.

Amenities such as the staff cafeteria, multi-faith room, gymnasium, and the wellness room provide the perfect setting to facilitate a healthy work-life balance. The integration of collaborative and alternative work spaces connects people to the physical workplace with colleagues, clients and suppliers. This creates a sense of community and also supports the ongoing learning and knowledge transfer between staff.

Virtual connections to other Shell offices and staff that work remotely is facilitated though ‘user friendly’ technology such as telepresence rooms, video conferencing round table devices, and plug in collaboration tables. The office and its technology enable staff to perform at their best and undertake collaborative problem-solving.